Piedāvājam recepti, kas ir veselīga alternatīva klasiskajai majonēzei un tai ir viegli salda garša.
Mēs esam pieraduši, ka majonēze pastāvīgi tiek izslēgta no uztura tās kaitīguma un lielā kaloriju satura dēļ. Tomēr tikai retais zina, ka garšīgu un veselīgu mērci ir iespējams pagatavot pašam. Ēdienu eksperte un blogera Liza Kolmena iepazīstināja, kā pagatavot lielisku majonēzi no āboliem.
Nepieciešamās sastāvdaļas, lai sagatavotu ābolu majonēzi
300 grami āboli
1 glāze augstas kvalitātes nerafinētas eļļas
1 liela ēdamkarote sinepju
½ ēdamkarote citrona sulas
Kurkuma, sāls un pipari pēc jūsu gaumes
Pagatavošanas metode
Iesākumā ābolus nepieciešams nomazgāt, nosusināt un uz pusstundu ielikt cepeškrāsnī. Temperatūrai šajā laikā jābūt 180 grādi. Pēc tam ābolus notīra un ar blenderi sablenderē līdz biezeņa konsistencei.
Ievieto ābolu masā sinepes, citronu sulu, sāli un izvēlētās garšvielas, samaisa. Lēnām pievienojiet eļļu, turpinot blenderēt, līdz iegūstat viendabīgu krēmīgu konsistenci. Pievienojiet piparus un citas garšvielas pēc garšas un uzglabājiet ledusskapī.
Ir vairākas sastāvdaļas, ar kurām varat papildināt ābolu majonēzi. Piemēram, svaigs vai malts ingvers piešķir āboliem vieglu asumu un pikantumu, kas īpaši labi der ābolu mērcēm.
Rozmarīns ir mazliet neparastāks, bet lielisks ābolu papildinājums sāļos ēdienos. Ja plānoto ābolu majonēzi lietosiet kopā ar gaļas ēdieniem, tad rozmarīns būs tieši laikā. Izmēģiniet šīs garšvielas, lai iegūtu gan tradicionālus, gan pavisam jaunas garšas ābolu majonēzei.
Ja majonēzi pareizi uzglabāsiet, tā nesabojāsies nedēļu. Šo majonēzi var izmantot kā piedevu dažādiem salātiem vai smērēt uz sviestmaizēm.